Pitstop

2022

Soloshow at Garage Neven, Ninove, B

Line Boogaerts heeft een fascinatie voor de auto. Of preciezer: Boogaerts is gefascineerd door de auto als beeldmachine; de voor- of achterruit die de blik medieert, de snelheid waarmee de machine door het landschap klieft en steeds veranderende beelden op je afvuurt, het ritme van die beelden, de overdaad aan externe prikkels en tegelijkertijd de monotonie ervan, de afstand die gecreëerd wordt, waardoor je ziet maar niet noodzakelijk registreert. Die fascinatie leidde in 2011 al tot ‘Autofocus Antwerpen’ en ‘Autofocus Gent’. (fragment uit de tekst van Karen Verschooren, STUK (2020))

In Garage Neven in Ninove figureert het voorbijglijdend landschap in een gelaagdheid in en uit de auto. De cyanotypes zijn afdrukken van voorwerpen die in een flits opdoemen langs de weg. Het zonlicht legt de schaduw van het voorwerp vast. De performance ‘Interval Wiper Switch’ combineert een menselijke interactie met een artificiële realiteit, gecreëerd door een mechanische omgeving. Het werkt op het ritme van de ruitenwissers. De PITSTOP is het moment waarop de machine stilvalt.

 

Over Garage Neven

GARAGE NEVEN is een ruimte waarin kunstwerken zich vertonen aan een publiek. 1 kunstenaar presenteert er werk gedurende 1 weekend. Het manifesteert zich als een mogelijke try-out. Je komt er kijken naar werk en je kan er spreken met of luisteren naar de kunstenaar, want die zal aanwezig zijn. GARAGE NEVEN is gegroeid vanuit het project stationsstraat Ninove in september 2015 ( georganiseerd door Voorkamer Lier in samenwerking met de buurtbewoners ), spitst zich toe op beeldende kunst en is een initiatief van liefhebbers Erik Neven en Rik De Boe.